zondag 29 november 2015

Stapelstenen

Na het plaatsen van het egelhuis wachtte vandaag nog een klus waar Henri wat minder naar had uitgekeken. Het gaat om het verwerken van de enorme stapel stenen en puin, zoals een aantal blogs terug was te zien. Deze stapel moet worden omgetoverd in een bankje achter de Japanse esdoorn en een stapelmuur aan de voorkant van het huis.

Om deze klus nog "extra leuk" te maken, begint het, zodra het werk is begonnen, met bakken uit de hemel te komen en begint de wind al aan te trekken in de richting van de storm die we later op de dag krijgen.


*** Het Bankje ***

Het bankje is geïnspireerd op Appeltern, waar we soortgelijke bankjes zagen om even op plaats te kunnen nemen. Ons ontwerpje is simpel: drie stapeltjes gewassen grindtegels met daartussen ruimte voor wat houten stammetjes (uit de houtstek), waar later nog eens gaatjes in geboord moeten worden om er een insectenhotel van te maken.

Tenminste, als we dat tegen die tijd nog kunnen opbrengen.

Het maken van het bankje gaat supersnel: drie stapeltjes stenen, zo goed en zo kwaad als het gaat waterpas in de blab gelegd, waarna de ruimte tussen de stapeltjes kan worden gevuld.


Hieronder het voorlopige resultaat. Voor het beeld hebben we er al wat vlonderhout opgelegd. Daar kun je nu nog niet echt op zitten. Als alles binnenkort weer een beetje droog is, gaan we dit wat serieuzer monteren.



*** De stapelmuur ***

Nadat het bankje is gemaakt, kun je eigenlijk nog maar amper zien dat er al wat stenen van de stapel zijn gehaald. Dat is op zichzelf mooi, want we willen deze stenen ook gebruiken voor een stapelmuurtje aan de voorkant van het huis. Die moet zorgen voor wat barrièrewerking, zodat de buren niet meer zo snel hun hond in onze tuin zijn behoefte laten doen, en bovendien raakt zo'n muurtje langzamerhand helemaal begroeid en biedt het beschutting of zelfs een 'thuis' aan allerlei insecten, spinnen en dergelijke.

Het afpellen van de pallet met grindtegels lijkt een eindeloos proces, dat steentje voor steentje moet gebeuren. Een voordeel is dat het Gravidor pad zo al wel een beetje wordt ingelopen......


Het voorbereidende werk, om er voor te zorgen dat het muurtje niet op gemeentelijke grond komt te staan....



 En dan maar sjouwen, zoals gezegd: steentje voor steentje.....


....in het begin zit de stemming er nog wel goed in, maar langzamerhand lijken die stenen wel steeds zwaarder te worden!

Twee beelden van het stapelmuurtje halverwege..... 




En dan eindelijk het resultaat, vlak voordat het donker in valt.


Nu moet nog blijken, hoe solide het allemaal is. De storm die nu waait is al vast een goede test, om te kijken of het muurtje overeind blijft staan!

En mocht het mis gaan, dan zal het wel even duren voordat Henri iets kan herstellen. Want naar verwachting zal de spierpijn in zijn armen nog wel een paar dagen aanhouden.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.