vrijdag 20 november 2015

Een half terras

Zie hier het resultaat van een dag stevig doorwerken door de hovenier. De helft van het terras, waarvan de planken lijken door te lopen vanuit de vloerdelen in de woonkamer, is gelegd.
En hoewel het werk nog lang niet af is, denken wij dat het eindresultaat precies gaat worden zoals wij ons hadden voorgesteld.
 

***

Dat aan dit tussenresultaat het nodige voorwerk vooraf is gegaan, zal niet verbazen. Hoewel wij vandaag allebei vrij waren, hebben we de eerste stappen van dat werk gemist omdat een deel van de ochtend was ingeruimd voor de tweede operatie aan Jeanets handen dit jaar. 

Bij thuiskomst tegen de middag bleek het grootste deel van het voorbereidende werk al gedaan! Dat is het voordeel als je vroeg begint......  Het 'fundament' voor het terras was al gelegd en afgedekt met worteldoek, waaroverheen de vloerbalkjes liggen waarop de planken zullen worden geschroefd.




Om de planken zo goed mogelijk uitgelijnd te krijgen met de vloerdelen in de woonkamer, is eerst een loodlijn uitgezet vanuit de woonkamer naar het terras. Dit was voor Henri een uitgelezen kans om even een handje te helpen.......




.....door het blok waar de loodlijn om heen was gewikkeld te fixeren...!




Nadat alles netjes is uitgezet, kunnen de planken één voor één worden vastgezet. De planken zijn nu nog veel te lang, maar zullen vermoedelijk, als alles is gemonteerd, in één keer met de cirkelzaag op de juiste lengte worden gezaagd.


Om te zorgen voor voldoende afwatering en de planken de ruimte te geven om nog een beetje te kunnen "werken", worden ze met een kleine tussenruimte vastgeschroefd. Om overal een gelijke afstand te krijgen wordt telkens tussen twee planken een duimstok gehouden. Even eenvoudig als doeltreffend!



De planken worden vervolgens met speciale vlonderschroeven met Torx koppen vastgeschroefd. Netjes verzonken, zodat je er later geen last van hebt als je in de zomer met blote voeten naar buiten gaat.



Het tussenresultaat vanuit de tuin naar de woonkamer gezien. Het begint ergens op te lijken. Maandag verder!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.