dinsdag 24 november 2015

Regenprut

Het was al aangekondigd in de media dat vandaag een regendag zou worden. Maar je hoopt natuurlijk altijd dat het een beetje meevalt, en dat het na een paar plensbuien opklaart. 
Helaas gebeurde dat laatste vandaag niet. Eigenlijk was het de hele dag een bijna onafgebroken regenprut, en was het ook nog eens behoorlijk koud en waaide er een flinke wind. 

Heerlijk weer om binnen een beetje te rommelen. Binnen is Jeanet bij de warme kachel bezig om een overzicht te maken van alle zaden die we afgelopen jaar overal en nergens in de natuur hebben 'geoogst', en die netjes in envelopjes liggen opgeborgen in de schuur. Zo'n overzicht helpt om de gedachten op gang te brengen hoe de planten, bollen en zaden zo over de tuin moeten worden verdeeld dat de term "verwildering" straks ook echt inhoud krijgt. 



 ***

Intussen ligt de tuin er als een verzopen kat bij. Geen weer voor buitenactiviteiten, zou je denken.


Maar hoewel het ons niet uitnodigend lijkt om hierin aan de slag te gaan, zien we vanmorgen toch de auto van de hoveniers aan de achterkant van de tuin geparkeerd staan. Het lijkt er op dat zij zich niet door een beetje nattigheid uit het veld laten slaan.




En inderdaad: ondanks het slechte weer zal vandaag een begin gemaakt worden met de afscheiding aan de zijkant van de tuin met het schapenhek. 

Zoals zo vaak begint netjes werken met het uitzetten van een loodlijntje, hier een draad van bijna dertig meter vanaf de voorkant van de tuin tot aan de straat aan de achterkant.



Met behulp van de draad worden de palen met vereende krachten in de grond gezet. Terwijl de één met een grondboor alvast een gat maakt, kan de ander met een flinke hamer de palen op diepte slaan.


Nadat op deze manier de palen van voor tot achter zijn gezet.....


....kan een begin worden gemaakt met de bevestiging van het eigenlijke schapenhek.


Het is direct een totaal ander gezicht, nu de tuin door dit - op zichzelf nog vrij iele - hek is begrensd. Nu dit er eenmaal staat, kunnen we haast niet meer wachten totdat de beoogde gemengde haag hier tegen aan wordt gezet!


De tuin is nu van voor tot achter dicht, ofschoon aan de zijkant nog even een kleine doorgang is open gelaten, zodat spullen naar binnen en naar buiten kunnen worden gesleept.


Hoewel het plaatsen van het hek behoorlijk vlot ging en de dag eigenlijk nog niet helemaal voorbij is, besluiten de hoveniers om het aan het begin van de middag toch voor gezien te houden. Want bij de eerstvolgende klussen, zoals het afmaken van het vlonderterras of het plaatsen van de schutting met de buren, is elektrisch gereedschap nodig, en het zou toch wel zonde zijn als dat defect zou raken door de niet aflatende stortregen.  

***


Aan het einde van de middag maken we nog even met zijn tweeën een kleine wandeling in de tuin om te zien hoe het er nu bij ligt. Nog een beetje onwennig zetten we onze eerste stappen op het lemen pad om te zien wat er allemaal al gedaan is, en nog gedaan moet worden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.