zondag 22 november 2015

Nieuwsgierige vogels

Wij voelden ons de afgelopen week een beetje schuldig dat wij bijna alle struiken, waarin vogels beschutting konden vinden, hadden laten rooien of terugsnoeien, en we dachten dat het wel een tijd zou duren voordat we hier weer vogels in de tuin zouden zien. 

Maar toen we dit weekend naar buiten keken, leek het wel alsof de vogels net zo nieuwsgierig zijn als de buurtbewoners die halt houden om in onze tuin en onze woonkamer te kijken, ook al zitten wij gewoon op de bank of op de terrasstoelen waarin wij af en toe neerploffen om een blik naar buiten te werpen. 

De mezen zijn misschien nog wel het brutaalste: na een inspectie van de schutting, die nu nog in de tuin ligt, werd de kruiwagen van de hovenier nauwgezet onder de loep genomen, om ten slotte, nadat - blijkbaar - was vastgesteld dat de kust veilig was, ons vogelhuisje meerdere malen uitgebreid te bezichtigen.....



 

Wie weet gaan we volgend voorjaar al direct een mezennestje krijgen....?

Ook de roodborsten, die meestal op de parkeerplaats vóór het huis te zien zijn, maakten ditmaal een uitgebreide toer door de tuin. Hier worden de brokken korrelgrind, die binnenkort voor de vijverrand worden gebruikt, bekeken.  
 
  

Toch weten we niet of de vogels blij worden van alle veranderingen. De merel die hieronder aan de rand van het terras staat, lijkt eerder verwijtend naar binnen te kijken waarom alles hier zo moest worden aangepakt. 


En als dat zo is, dan begrijpen wij het ook wel een beetje, want de laurier waarin de merels meerdere malen een nest hebben gemaakt, is nu zover gesnoeid dat zelfs wij denken dat daarin voorlopig geen beschutte plek te vinden zal zijn. 

Wij denken het allemaal goed te gaan maken met de aanleg van een prachtige gemengde haag, die als het goed is over één of twee jaar ruimte te over biedt voor een veilig heenkomen. Alleen, breng dat maar eens over......




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.