donderdag 19 november 2015

Vijver, terras en looppad

Vandaag was al weer de vierde dag dat de wekker voor dag en dauw af ging, zodat wij 's ochtends op tijd zijn om nog even te kunnen kijken wat de vorige dag in de tuin is gedaan en we een idee krijgen van het werk dat de komende dag op de agenda staat.

Vanmorgen begrepen we dat er drie dingen op het programma stonden: de contouren van de vijver zullen duidelijk worden, er zullen voorbereidingen voor het terras worden gedaan en aan de zijkant zal nog verder worden gewerkt aan het gouden pad.

Omdat wij zelf verwachtten dat we een lange werkdag zouden maken, hadden we er niet meer op gerekend nog iets van de tussenresultaten te zien. Maar in de loop van de middag werd Jeanet toch onrustig en bovendien was er ruimte in haar agenda om iets eerder naar huis te gaan zodat ze nog even een kijkje kon nemen en wat plaatjes kon schieten. 
Henri was pas rond half zeven thuis, nog later dan gebruikelijk, zodat hij een paar plensbuien kon ontlopen op weg naar huis. In het donker zie je eigenlijk niets meer, dus voor hem was het een verrassing om te zien wat er volgens de foto's gebeurd was. 

En dat bleek toch weer behoorlijk veel:

Ten eerste dus de vijver, die nu zijn ovale vorm heeft gekregen. Op de verschillende "treden" kunnen verschillende soorten waterplanten worden gezet, en het diepste deel van de vijver blijft als het meezit vorstvrij zodat onze koudbloedige vrienden daar kunnen overwinteren. 



Ten tweede, en dat leek ons het meeste werk te zijn geweest, is een begin gemaakt met het vlonderterras. Alle oude grindtegels zijn er uit gehaald en naast het huis gelegd. Dat alleen al leek ons een behoorlijk gesleep. De houtstek, ooit onze trots, staat wat sneu en doorgezakt naast de afgeschreven tegels aan de zijkant van het huis. 

Als enige groene accent zijn de planten die we eerder in potten hebben gedaan ook aan de zijkant van het huis neergezet.



Gelukkig is het al eind november, want nu alle tegels uit het terras zijn gehaald kun je ook niet meer zomaar van buiten naar binnen stappen zonder dat de halve kamer vol zand ligt.
Er liggen al wel wat balken, maar pas morgen zal blijken hoe hier precies mee wordt verder gegaan.  Tenminste als het ons lukt om opnieuw zo vroeg op te staan. 


En als derde thema van de dag het pad. Op de foto's zie je niet zoveel bijzonders, maar het heeft iets meer volume gekregen en het is weer wat verder doorgetrokken naar de voorkant van het huis.  



 

Tot slot heeft de hovenier nu gelukkig ook een bordje in de tuin gezet, zodat de buren die hier hun honden uitlaten en de afgelopen dagen hoofdschuddend passeerden vanwege de complete kaalslag, nu weten dat het uiteindelijk toch goed gaat komen......








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.