maandag 16 november 2015

Bijna kaal!




Hier een beeld van hoe we de zijkant van de tuin aantroffen toen we vandaag in het donker thuiskwamen. Afgezien van de lage struikjes aan de voorkant is bijna alles gerooid.  Gelukkig hebben we nu gordijnen!  

Om het geheugen op te frissen: de foto hieronder laat zien hoe het er afgelopen weekend nog uit zag. De wildernis van doorgeschoten struiken in het oude gemeentelijke perk is goed te zien. Het huis ligt weliswaar een beetje verscholen, maar de meeste struiken waren niet mooi meer en totaal verwaarloosd, en daarom klaar om gerooid te worden. 
 


***

Nadat we vanmorgen, nog voordat we deur uit gingen, de hele tuin nog eens met de hovenier hadden doorgenomen om te kijken wat moet blijven staan en wat kan worden gerooid, gingen we met een vrij gerust hart naar ons werk. De hovenier zou vandaag vooral gaan meten en snoeien.

Gelukkig schetst hij een aardig beeld wat er zou gebeuren: alle struiken die uiteindelijk gerooid zullen worden, worden nu al vast helemaal gekortwiekt, en de struiken die mogen blijven staan worden stevig teruggesnoeid zodat ze volgend jaar (en het jaar daarop) weer in vorm kunnen groeien. 

Tussen de middag kreeg Henri al een sms van Jeanet die zo nieuwsgierig was dat ze even op en neer was gereden van haar werk zodat ze al even wat foto's kon maken. 


Hieronder een willekeurige greep uit wat er toen al te zien was: 

- Tussen onze tuin en die van de buren zijn twee coniferen naast de taxus getrokken alsof het verrotte hoektanden waren. De taxus zelf (rechts) en een laurier (links) zijn al vast heel ver teruggesnoeid. Het lijkt nu even wat minder, maar die staan er over twee jaar weer prachtig bij, hoor....

 
- Totdat de schutting wordt geplaatst en wij nieuwe aanplant hebben, hebben we nu ook een schitterende inkijk in de tuin van de buren, en in die van de overburen.....  Hier stond tot vandaag een oude jeneverbes die een toevluchtsoord was voor allerhande vogeltjes was. Nu tot de grond afgezaagd.

- En ook naar de andere kant hebben we nu een weids uitzicht: in de linkerhoek van de tuin is het maïs 'geoogst' en er is ruimte gemaakt om de vijver te kunnen uitgraven.  Wat hier nog aan bruikbare planten stond, is "opgekuild" op ons terras.
 

- Het pad langs de zijkant komt uit naast de voorgevel, dus is daar ook ruimte gemaakt om het schapenhek te plaatsen en de gemengde haag te planten.  




 - En tot slot natuurlijk de strook aan de zijkant zelf, waar alleen nog een liguster is blijven staan.....




Morgen gaat het grondwerk beginnen, en de hovenier heeft ons al verzekerd dat als de grond eenmaal is omgewoeld, het er allemaal nog heel veel kaler zal uit zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.