zondag 30 november 2014

Metamorfose van een badkamer



Het is nog niet eens lang geleden, dan onze badkamer er zo uit zag, nadat de tegels grotendeels verwijderd waren en timmerman R. de contouren voor het planchet had 'uitgetimmerd' en de achterwand voor het toilet was geplaatst. 

Dat vonden wij toen al heel wat.



Sindsdien is het snel gegaan. 

De grootste stap was het stucwerk, dat hieronder halverwege is. De muren zijn al gedaan, bij het planchet zijn de stucplaten nog te zien. Op de vloer liggen stukken karton, zodat de pas gevlakte vloer niet beschadigd wordt.
Ook de elektradraden steken nog lukraak uit de muur, lijkt het wel. Hier komen later onze artemide wandlampjes, boven de spiegel.


 *****

Afgelopen week is niet alleen het stucwerk afgerond, maar zijn ook de tegels gezet en gevoegd. Alleen op de hoeken moet alles nog worden afgekit. 

Op de vloer hebben we kleine grijze 10x10 cm tegeltjes, wat volgens de tegelzetter heel veel werk was, en in de douchenis en achter het toilet witte tegels van 15x20 cm in half steens verband. 

Volgens de tegelzetter kwam hij zulke kleine vloertegels vroeger nog wel eens tegen bij projecten van woningcorporaties. Nu wil iedereen grote tegels. Als wij vertellen dat we de 15x20 tegels horizontaal, in half steens verband geplaatst willen hebben, verzucht hij dat iedereen zijn eigen smaak heeft.

Wij zijn erg tevreden met het resultaat, en verheugen ons er al op als komende week de wasbakken en het toilet gemonteerd gaan worden.


Hier staat nog een elektrische kachel, om het natte stucwerk wat sneller te laten drogen. De wanden kunnen we nog niet verven, omdat het stucwerk te nat is. 


De doucheruimte met nis voor shampoo en douchecreme, voor onze aannemer ook een noviteit.


Links de aansluitingen voor de douche, rechts die voor het toilet. 

Nog even verven en afmonteren, en we kunnen er wonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.