vrijdag 7 november 2014

Zittend werk

Vandaag zouden eindelijk ook de hoofdingrediënten voor onze keuken worden afgeleverd. 

De afgelopen periode hadden wij een flinke zoektocht ondernomen, met als resultaat dat de keukenkastjes, de inbouwapparatuur, het werkblad, de kraan en de spoelbak door vijf verschillende partijen geleverd worden - dus over een tijdje horen wij liever niet als het resultaat toch tegen mocht vallen. 

De bulk wordt uiteraard gevormd door de kastjes en de apparatuur. 

Omdat er momenteel flink gewerkt wordt aan de dakkapel, hadden we de aannemer gewaarschuwd dat er vandaag ruimte moest zijn om al die spullen op te slaan. En toen Henri vanmiddag na een kleine aanrijding nog net op tijd voor de leveranciers arriveerde, bleek inderdaad de helft van de kamer keurig te zijn leeggeruimd.

Halverwege de middag kwamen er korte tijd na elkaar twee vrachtwagens voorrijden. In iets meer dan een uur stond de leeggeruimde hoek van de woonkamer vol met witgoed en kartonnen dozen. 



Daarna hebben wij een begin gemaakt met het monteren van de kastjes. Eerst nog bij daglicht. Daarna bij de bouwlamp van de stukadoor. Eigenlijk net zo lang totdat het niet meer ging. Toen stonden er vijf van de zes kastjes. 
Wat het extra zwaar maakt is dat je dit werk zittend en kruipend op de grond moet doen, en dat het in huis nu niet veel warmer meer is dan een graadje of 15.




Als troost hebben we ons getrakteerd op een frietje zodat we thuis niets meer hoefden omdat we alleen nog maar op tijd onder de wol wilden kruipen. 

Hopelijk barsten we morgen na een goede nachtrust van de energie, want dan staat ons een nog veel zwaardere dag te wachten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.