zondag 2 november 2014

Overnieuw

De onderkant van de keukenkastjes van de nieuwste generatie Ikea keukens zit maar ongeveer acht centimeter boven de vloer. Bij normale keukens is die plint doorgaans een centimeter of vijftien hoog. Die paar extra centimeters scheelt nogal wat kastruimte. We hadden gezien dat Kvik hetzelfde doet met zijn keukenkasten. Dan is zoiets opeens een XL-keuken.

Deze nieuwe keukenmaten maken de inbouw van apparatuur zoals een vaatwasser er niet gemakkelijker op. 

Maar het vraagt ook aanpassingen bij het voorbereidende werk. Want de leidingen moeten natuurlijk ook vlak boven de grond zitten. Laat dat nou niet gebeurd zijn, want nadat alles was voorbereid bleken de leidingen ongeveer tien centimeter boven de vloer te liggen.
Zo blijkt er toch wel eens iets mis te gaan, ook al heb je als installateur heel wat ervaring en kun je netjes vanaf tekening werken.



Ruim een week geleden meldden we dit bij de aannemer. Hij twijfelde eerst nog omdat hij wel eerder Ikea keukens had aangelegd. Toen ik vertelde dat de nieuwste keukens anders waren en hem bovendien liet zien dat het duidelijk op de tekening van Jeanet aangegeven stond, verzuchtte hij  "dan moet alles overnieuw". 

Een paar dagen gebeurde niets. Of viel ons 's avonds in het donker niets bijzonders op.

Pas dit weekend zagen we dat de oude leidingen verwijderd waren, en vervangen waren door drie nieuwe.

Er is nu voor gekozen om deze nieuwe leidingen niet achter de kasten langs te leggen, maar door de bodem van de kasten naar boven te laten komen. 

Dat wordt nog even verdraaid precies passen en meten. 

Misschien heeft de installateur in ruil voor het extra werk besloten om het voor ons ook een beetje moeilijker te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.