vrijdag 14 november 2014

Er zij licht.....


Vanaf de eerste keer dat we in ons nieuwe huis waren geweest hadden we twijfels of we het huis wel licht genoeg zouden vinden. Niet alleen zorgden de veel te grote bomen voor veel schaduw, ook het oplopende raam in de woonkamer hielp niet om de lichtinval te bevorderen.

Gelukkig hebben we een hoekwoning, zodat we aan de zijkant van de kamer al drie extra ramen hebben. Het idee vatte post om in het relatief donkerste deel van het dak van de woonkamer ook drie ramen te laten plaatsen van een vergelijkbaar formaat als de zijramen. 

Dit bleek lastiger dan verwacht, omdat de vraag was of het goed uitkwam met de dakconstructie. Na het nodige meetwerk gaf onze aannemer aan dat het kon, in een speciaal frame van Velux. Dat frame was al weken geleden besteld, maar had blijkbaar een lange levertijd. Wij vroegen ons al bijna af, wanneer dit nu eens zou worden aangelegd.  
Het enige wat wij al die tijd van dit daklicht hadden gezien was dat de schrootjes in de kamer voor een deel waren weggezaagd.

Toen wij vandaag de auto achter het huis parkeerden, waren we dan ook blij verrast dat er opeens een enorm gat in het dak zat! Vandaag zouden de ramen dus gemonteerd worden.






Bij binnenkomst meldde timmerman R. op een verontschuldigende toon dat alles vandaag weliswaar waterdicht gemaakt zou worden, maar dat er een verkeerde kap was geleverd, te weten voor het plaatsen van de dakramen in een kap met dakpannen in plaats van bitumen zoals wij hebben. Dus moet dit later nog eens hersteld worden.
Nou ja, dat moet dan maar. 

Zolang alles maar waterdicht is, kunnen wij alvast genieten van alle extra licht dat naar binnen stroomt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.