vrijdag 7 november 2014

Geïsoleerd tussenwandje

Gisteren is het eerste deel van de ruwbouw afgerond. Vandaag was de bedoeling om de zijkanten verder af te timmeren, maar omdat het vanmorgen beduidend harder ging regenen dan op buienradar was voorspeld, heeft de aannemer besloten de buitenkant volgende week aan te pakken en vandaag de binnenkant te isoleren en het wandje tussen onze nieuwe werkplekken en de slaapkamer te plaatsen. 


Tijdens het werk is heel handig met een plaatje multiplex een werkbankje boven het trapgat gemaakt. Hier worden de raggels voor het houten raamwerk wat nu overal zichtbaar is, op maat gezaagd. Het scheelt nogal wat traplopen als dit ook boven kan. 



Hierboven is de tussenwand vanaf de slaapkamerkant te zien. Wij hebben bewust gekozen voor een vrij kleine slaapkamer, zodat we extra ruimte overhouden voor twee betrekkelijk ruime werkplekken. Maar ook in deze slaapkamer zorgt de dakkapel voor extra hoogte die we gaan gebruiken voor een kledingkast en andere bergruimte. 

De twee werkplekken - of wat het uiteindelijk ook gaat worden - beslaan de volle breedte van de dakkapel. Het is een wat smallere ruimte maar eigenlijk groter dan zo op de foto hieronder lijkt. 



En hoewel we weten dat sommige van onze trouwe lezers deze blog soms teveel een technische verhandeling vinden, komen we soms toch niet onder een beetje techniek uit, zoals naar aanleiding van deze foto.

Net als de tussenwand wordt de dakkapel geïsoleerd met steenwol. Dat zit bij de dakkapel dus onder het dakbeschot, tussen de plafondbalken. De plafondbalken zelf zijn dus niet geïsoleerd. Dit heet in het jargon een "koud dak". Bij een "warm-dakconstructie" zit de isolatie boven het dakbeschot. Dat is bij de rest van ons dak zo. 
Volgens onze aannemer is dat mooier en beter, alleen kon dat niet gerealiseerd worden binnen de maten van onze dakkapel.

Genoeg technische verhandeling voor dit moment. Wij zijn niet zo bang voor dit 'koude dak',  want wij zien hier zoveel steenwol dat wij ons niet kunnen voorstellen dat het hier onaangenaam zou kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.