zaterdag 1 november 2014

Stappen op weg naar een badkamer


Al een paar bijdragen in deze blog hadden we het erover dat de tegels in de badkamer muurvast zaten en dat er in de badkamervloer in het beton gehakt moest worden om de leidingen te kunnen traceren.
Met dit werk, hoe nodig ook, werd de ravage in de badkamer alleen maar groter. 

Deze week lijken we het keerpunt gepasseerd. Op deze foto is, voor de oplettende kijker, de nodige vooruitgang te zien. 

Ten eerste is het enkele glas vervangen door HR++ dubbel glas, waarbij het glas bovendien gematteerd is. Zo hebben we wel volop plezier van de lichtinval in de badkamer, maar kunnen de overburen niet zien met welke shampoo wij ons haar wassen. Boven het raam is een ventilatierooster geplaatst, zodat de badkamer ook wat dat betreft straks helemaal bij de tijd is.

Ten tweede zijn de warm- en koudwaterleidingen aangelegd voor de douche, het toilet en de spoelbakken (de rode en blauwe leiding, de gele leiding is het gas voor de CV-ketel die nog niet geplaatst is). 
Om te zorgen dat de installateur vooruit kan heeft Jeanet een gedetailleerde tekening gemaakt waar de aansluitpunten voor de wasbakken en de verlichting moet komen. 

Ten derde is het reservoir voor het toilet geplaatst en is een begin gemaakt met de aftimmering van de wand voor de douche-nis. Afgelopen vrijdag, toen we nog even overleg hadden met de aannemer, zagen wij vanuit onze ooghoeken timmerman R. een flink aantal waterbestendige groene gipsplaten naar boven sjouwen. Die zullen er volgende week wel in gaan. 

Met een beetje mazzel begint onze badkamer volgende week al een heel klein beetje op een badkamer te lijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.