donderdag 6 november 2014

Ruwbouw dakkapel

Hoewel de aannemer vorige week al had gezegd dat hij deze week de dakkapel zou gaan plaatsen, gebeurde er de eerste dagen van de week niets zichtbaars.  

Pas woensdagmiddag, toen Henri bezig was in de fietsenberging, dook timmerman R. opeens op en begon hij pal voor de voordeur een steiger te bouwen. Donderdag zou een begin gemaakt worden met de dakkapel. 


De voordeur blijkt aan het einde van de dag bijna helemaal gebarricadeerd, best lastig omdat komende vrijdag ook de keuken wordt geleverd. Maar volgens R. geen probleem, dan zouden ze de steiger gewoon aan de kant schuiven....

*****

Donderdag eind van de ochtend krijgen we een mail binnen van onze nieuwe buurman met als titel "open dak". Dit fotootje heeft hij bijgevoegd.



Nu worden we toch wel heel erg nieuwsgierig! Het is dat we druk bezig zijn met dozen inpakken voor de eerste verhuizing, anders zouden we direct zijn gaan kijken. Maar, gedisciplineerd als wij zijn, werken we eerst ons takenlijstje af waarna we pas tegen een uur of drie poolshoogte kunnen nemen. 
Het blijkt in en rond het huis een drukte van belang. Door drie mannen wordt aan de dakkapel gewerkt, die er al bijna helemaal op staat.



Dat schiet op!

Eenmaal binnen zijn we helemaal verbaasd als we zien hoe ruim het gaat worden met deze dakkapel. Op dat moment worden de grote ramen in de dakkapel gezet. 




Omdat het morgen misschien gaat regenen, wordt alles nog waterdicht gemaakt, hoewel aan de zijkanten alleen een waterdichte folie zit. Hopelijk valt het met de regen morgen mee, want dan kunnen ook de zijwanden worden geplaatst. 

Pas tegen vijven gaan we weer naar huis. Dan pas is ook de aannemer zijn spullen aan het opbergen. Kortom, een behoorlijk lange dag voor iedereen. Maar wat ons betreft dubbel en dwars de moeite waard.  

Het lijkt boven ineens wel een ander huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.