zondag 28 september 2014

Ruimte voor de aannemer

Afgelopen vrijdag kwam onze aannemer nog even langs om de sleutels te halen. Hoewel hij nog een planning van werkzaamheden moet maken, wist hij al wel te vertellen dat hij zou beginnen met alles (gas, electra, water) af te sluiten om daarna te gaan slopen. 

Verder vroeg hij of we de muren een beetje leeg konden maken (tegen elke muur stonden balken, underlayment, gipsplaat, oude keukenkastjes, e.d.), in verband met het stuken. 

Omdat wij braaf en gehoorzaam zijn, hebben we de kamer helemaal leeggehaald aan het einde van de dag. Dat was nog best een klus, vooral omdat we al moe waren van alle andere werk vandaag. 

Desondanks had Jeanet nog de energie om de vloer in de kamer helemaal aan te dweilen. Hoewel we de vloer na elke klus netjes schoon veegden met de bezem, bleek nu opeens hoe erg de grijzige waas van zaagsel en behangresten was. 

Het dweilen maakte een verschil van dag en nacht!


Voor ons gevoel gaan we nu een nieuwe fase in. Tot nu toe hadden we het rijk voor onszelf, en gingen we 's avonds en in het weekend met zijn tweeën aan de slag. 
Of, zoals de aannemer het noemt, "lekker knutselen". 

Vanaf de komende week lopen timmerlui, loodgieters en installateurs de deur plat. Eerst om alles precies in te meten, daarna om rigoureus aan de slag te gaan. 

Wij hopen dan weer te kunnen doen waar we goed in zijn: toezicht houden, bijsturen en waar mogelijk andere mensen aansturen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.