vrijdag 19 september 2014

Afreien, messen en sponsen

De dag waar Jeanet al een tijdje naar uit had gekeken. Ter voorbereiding stond in de woonkamer al een tijdlang een grote metselkuip, en 's avonds keken we af en toe naar video's waar werd uitgelegd dat afreien, messen en sponsen helemaal niet zo zwaar was als sommige mensen ons wel wilden doen geloven. 

Kortom tijd voor een middagje stucwerk. 

Terwijl Henri nog in de fietsenberging bezig was, werden de voorbereidingen al getroffen met het aanbrengen van een gifgroene primer op de stenen wanden in de toekomstige inloopkast.





Zo, dat moet een uurtje drogen.

De volgende stap is het mengen van het gips: 17 liter water en 20 kg gips in de metselkuip. Na een minuutje of vijf mixen staat de ruwe stuc klaar om opgebracht te worden.


We hadden gehoord dat je flink moest doorwerken omdat het gips maar één uur te verwerken is, dus het wordt aanpoten.



Hoewel enorm leuk werk, gaat het toch langzamer dan verwacht. Dus besluiten we om het klusje verder toch maar met zijn tweeën aan te pakken, dan zijn we misschien op tijd klaar voordat het gips is uitgehard. 
En dat blijkt te lukken, hoewel het gips bij de laatste stukken die we moeten doen al meer op plamuur dan op mortel begint te lijken. 

En zo mooi als we het op de youtube filmpjes zagen krijgen we het niet, maar toch zijn we best tevreden met dit resultaat. Bovendien wordt het toch de achterwand van de kast. 

Alleen wel een beetje sneu dat het best gelukte stuk uiteindelijk achter een zijwand van de kast zal verdwijnen.....

 
Na het opzetten, afreien en messen moet er nog met een spons worden afgenomen om het eindresultaat nòg strakker te krijgen. Maar dat kan pas na een uurtje. Wij besluiten om in de tussentijd een hapje te eten bij onze nieuwe stamchinees, waar het opnieuw niet nodig bleek om te reserveren.


Hoewel we op tijd terug zijn voor het sponsen, laten we dat er maar bij zitten. We zijn ook een beetje bang dat de wanden er uiteindelijk niet beter van worden, en zoals ze nu zijn, zijn ze eigenlijk prima. 



Het was een lange werkdag, en het is al donker als we naar huis rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.