vrijdag 19 september 2014

Kwelgeest

Al een aantal dagen begint elke klusdag met de inspectie van dit lekkende object. Het is de oude waterleiding naar de fietsenberging, die we niet meer gebruiken. 



In een enthousiaste bui dachten we het oude pijpwerk te kunnen afzagen en de leiding even vlotjes af te doppen. Niet dus. De eerste, normale dop, bleef lekken, ook nadat we twee keer hadden geprobeerd met nieuwe tape de boel waterdicht te krijgen.

Vervolgens geprobeerd met de originele knelkoppeling, waarbij de 15 mm buis met een eindstopje dichtgesoldeerd was. Bleek ook steeds te blijven druppelen. Oké, maar één druppel na vier uur, maar toch vervelend. 
Toen nieuwe knelringen gehaald (gisterochtend). Het leek eindelijk dicht te zijn, maar vandaag toch weer een druppel. 

Op internet gelezen dat het nog wel eens over zou kunnen zijn als je de knelkoppeling met watertape inzwachtelt. Voorlopig de laatste poging, maar nog steeds geen succes.

Volgens de loodgieter in het dorp zijn waterleidingen niet gestandaardiseerd, en is het misschien niet het juiste schroefdraad. 

Jeanet vindt dat we het maar aan de loodgieter moeten overlaten, maar om je nu zo snel gewonnen te geven..... voorlopig lijkt elke klusdag nog steeds met wat loodgieterswerk te zullen beginnen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.