zondag 21 september 2014

Groene vingers, jeukende armen

Soms komt het niet van klussen, zoals de rest van dit weekend. 

Zaterdagmorgen vroeg zijn we vertrokken richting het Noorden om de verjaardagen van B. en H. te vieren. 

Zaterdagavond hebben we gegeten in het bekendste buffetrestaurant van wat we wel de hoofdstad van de Veenkoloniën durven te noemen, en waar dit maal een weercode 'geel' was afgegeven zodat je zonder paraplu van de twintig stappen van de parkeerplaats naar het restaurant al helemaal nat zou zijn geregend.

Van zaterdag op zondag hebben we overnacht in de absolute aanrader uit de regio, het klassieke hotel Braams in Gieten, waar dit keer een grote schare Engelse bikers was neergestreken voor een festiviteit op het TT-circuit in Assen. Maar, hoe stoer ze er ook uitzagen, we hebben er 's nachts geen last van gehad. 
Dat we na een paar dagen keihard klussen zo goed als uitgeput in bed ploften, kan daaraan ook hebben bijgedragen.

Zondag tussen de middag hebben we nog gelunched in het dorpje G., waar we vanwege het wat onbestendige weer niet op het bekroonde terras konden zitten, maar binnen hebben genoten van een heerlijke lunch. 

Zondagmiddag terug was het even de vraag of we nog energie hadden om even langs het huis te gaan, maar al snel hadden we een goed excuus gevonden om er toch nog even langs te rijden, want wij vroegen ons af hoe het stucwerk er uit zag. Gelukkig was dit ten opzichte van vrijdag onveranderd en was er niets naar beneden gekomen. 

Omdat we ons bovendien realiseerden dat maandag de groene kliko zou worden geleegd, heeft Jeanet nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog  wat opgeschoten groen en de klimop die de drie zijramen begon te overwoekeren, te kortwieken.


Nog in haar "zondagse kleren" en korte mouwtjes aan de slag. 

Jammer genoeg stond er niet alleen klimop, maar ook hier en daar een verdwaalde brandnetel. Gelukkig zakten de jeuk en de bubbeltjes op de armen na een uurtje al weer tot een draaglijk niveau......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.