maandag 15 september 2014

De wand in de garage (2)

Op donderdag 11 september nam Henri weer een dag vrij. Nu om de elektra in de fietsenberging aan te leggen. We hebben de garage - door de nieuwe wand - nu opgesplitst in een fietsenberging van ongeveer 3 bij 3 meter die alleen van de buitenkant te bereiken is en een kastenwand met schuifdeuren (moet nog wel gemaakt worden natuurlijk). Henri heeft de bestaande "hotelschakeling" veranderd in twee afzonderlijke lichtpunten en hij heeft nog twee extra stopcontacten aangelegd. Hij was te druk bezig om foto's te maken, bovendien moest hij z'n hoofd erbij houden...

Op vrijdag reden we weer naar de Gamma. Nu om gipsplaten te halen die tegen de OSB wand aan de kastruimtekant geschroefd worden.


 In de woonkamer is het inmiddels een beetje een zootje:


Op vrijdag (12 september) hadden we een afspraak met de Kringloop om de koelkast mee te nemen. In de loop van de tijd was er blijkbaar het een en ander achter gevallen:

 En Jeanet maar behang afsteken...




Op zaterdag vierden we mama's verjaardag met de familie in Eindhoven en op zondag gingen de gipsplaten tegen de wand.

 Dat gaat redelijk snel...

 ...want er zaten al rap 3 platen tegen de OSB wand. En de rest ging ook snel:

Nu alleen nog een beetje voegen vullen. Maar eerst de zelfklevende "voegwapeningsband" over de naden om scheuren te voorkomen. Een fluitje van een cent!



En daarna smeren maar! Met de voegenvuller:


Het is lastiger dan het er uit ziet als je het voor de eerste keer doet...


Zo weer een klus gedaan! Nu nog stucen in deze kastenwandruimte en dan nog latexen. En nog een Zweedse vloer maken, dan kan de kastenwand er in! De kraan rechts beneden heeft Henri zondag ook nog even gekortwiekt. Hier zat vroeger een schrobbak in de voormalige garage. De vorige bewoners hebben de leiding provisorisch naar de 1 meter diepe berging gelegd, alwaar wel een kraan maar geen afvoer! Wij hebben geen water nodig, zodat hij afgedopt kan worden en onder de Zweedse vloer kan verdwijnen.


De schrobbak vonden we terug onder het kruipluik en is afgevoerd.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.