donderdag 18 september 2014

De fietsenberging (1)

Donderdag 18 september. Nog een paar dagen en de zomer is officieel voorbij. Toch was het vandaag heerlijk weer, zodat we tussen de bedrijven door in de tuin konden zitten en daar met één van de aannemers over de offerte zitten filosoferen. 

Vandaag was het plan om aan de stellingkast in de berging te gaan werken. De stellingkasten zijn met met deuvels in elkaar gelijmd, de planken zijn van vloerhout.
Oorspronkelijk is de stellingkast gemaakt voor het hofje in de Hannemanstraat, waar hij in de slaapkamer stond en plaats bood aan beddengoed, kleding en dergelijke. Daarna is hij ingekort en met de nodige aanpassingen verhuisd naar de berging in de Patijnlaan, waar hij plaats bood aan allerlei gereedschap, fietsonderdelen en spullen waarvan je je afvraagt waarom je die al die jaren hebt bewaard. 
Vanmorgen is in de berging de inhoud van de kast leeggemaakt, en zijn de standers en de planken dus opnieuw verhuisd. 

Op de foto is een eerste tussenstand te zien. Het idee om de bovenkastjes uit de keuken in de fietsenberging te hergebruiken (zoals we een paar berichten geleden aankondigden) begint hier vorm te krijgen: de grootste bovenkast heeft een plekje gekregen op nieuwe vloerplanken die tussen de bedrijven door bij de Praxis zijn gehaald. 
Het maken van de planken heeft nogal wat voeten in de aarde, en vraagt nogal wat zaag, schaaf en beitelwerk. Het resultaat is een kast die zelfs zonder schroef- of spijkerwerk zo sterk is dat je er als een ladder in kunt klimmen terwijl hij maar met een paar schroeven aan de muur is bevestigd. 

Nadat het kastje met St. Marc's is schoongepoetst, is de wat zurige lucht er (hopelijk definitief) uit. 


Op de foto hieronder is goed te zien hoeveel ruimte er nog boven de kast is omdat het dak in de garage schuin oploopt. De dragers zijn 2.10 meter hoogt, en op het hoogste punt is de fietsenberging meer dan 3 meter hoog. We zijn er nog over aan het nadenken of we de kast nog gaan verhogen, of dat we deze ruimte (voorlopig) onbenut laten.


Hier het voorlopige eindresultaat 's middags om een uur of zes. Er zitten nu over de hele breedte twee planken in die de hele stellingkast stabiliseren. Morgen hopen we de andere drie à vier planken te kunnen plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.