zondag 21 december 2014

Droogtijd

Morgenvroeg om half acht staan de verhuizers voor de deur met ongeveer tachtig dozen vol spullen en allerlei losse meubels. Genoeg om het complete huis te vullen. 

Omdat er maar zo weinig tijd zat tussen het moment van oplevering van de verbouwing en de verhuizing, zijn veel dingen die echt nog moeten gebeuren naar achteren geschoven. 

Zo hebben we op de eerste etage nog niets op de vloeren. Dat is op zichzelf niet eens zo'n drama, ware het niet dat de dekvloeren enorm stoffig en gruizig zijn. Daarom hebben we lopen piekeren over een tijdelijke oplossing, variƫrend van alles afdekken met een stukloper tot het hier en daar neerleggen van de kartonnen verpakkingen van de keukenkasten.
Nadeel is dat je het stof hiermee niet echt de baas bent en dit je dus ertoe dwingt om toch heel snel de vloer aan te pakken, terwijl we rustig de tijd willen nemen om tot een weloverwogen keuze te komen. 

Daarom hebben we er uiteindelijk voor gekozen om de vloer eerst maar 'even' te coaten, hoewel we wisten dat de vloer er eigenlijk te onregelmatig voor is en het resultaat niet echt mooi zal worden. Dus hebben we zaterdagochtend tien liter lichtgrijze betoncoating gehaald, en is Henri gaan rollen. Zondag zou de tweede laag aangebracht worden, zodat we er maandag voorzichtig de spullen op konden plaatsen. 

Maar toen we zondagmorgen binnenkwamen, en een enorme verflucht ons tegemoet kwam, wisten we het eigenlijk al: de verf was nog maar half gedroogd. Blijkbaar hebben we de droogtijd onderschat. Na even zoeken op internet lezen we dat deze verf na 18 uur nog niet droog is, maar uiteindelijk wel een zeer duurzame coating oplevert die wel 20 jaar stand houdt. Van ons had het iets minder duurzaam gemogen, als de droogtijd maar wat korter was geweest....
Hoewel we eigenlijk moeten wachten tot de eerste laag helemaal droog is, besluiten we, we hebben immers haast, dat Henri direct nog een tweede laag aanbrengt hoewel hij met zijn schoenen en broek nog aan de vloer vastplakt. 

Als je op een afstandje kijkt, is het natte resultaat best heel aardig geworden. 





Van dichtbij zie je pas echt de ruwe structuur van de vloer eronder. Maar goed, stuiven doet het nu niet meer.



Zoals gezegd komen morgenvroeg alle spullen. Vrijwel zeker kan er nog niets naar boven. Eerst moet de vloer drogen. Hopelijk is die dinsdag droog. Of op zijn laatst woensdag. 
Want met Kerst willen we eigenlijk wel onder ons nieuwe dak slapen. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.