vrijdag 19 december 2014

Buffelen


Alweer vrijdag. Maandag komen de spullen. 

Vandaag begon met de opleverkeuring en met een tegenvaller. Na de storm en de hevige regenval van vannacht had het blijkbaar gelekt bij de dakramen die we hebben laten plaatsen. Er stonden behoorlijke plassen op de vloer in de woonkamer. 
Gelukkig was de oplevering pas vandaag en niet gisteren zoals oorspronkelijk het idee was, dus konden we meteen afspreken dat dit volgende week wordt gerepareerd. Dan moet ook blijken of de oorzaak het plaatsen van de ramen is, of achterstallig onderhoud. Het maakt ons niet eens zoveel uit, als het maar dicht is.

Vandaag zou Jeanet met een vriendin gaan schoonmaken, maar vanwege ziekte kwam het allemaal op de schouders van Jeanet neer. Die is als een beest aan het werk geweest en heeft de inloopkast, de keuken, de keukenramen en de vloer in de woonkamer gestofzuigd, geboend en opgefrist dat het een aard had. 
Pas als je elke centimeter aan het nalopen bent, merk je hoe groot de benedenverdieping eigenlijk is. 
Het ondankbare van dit werk is, dat je op een foto eigenlijk niet of nauwelijks ziet dat er een verschil is. Dus zijn er ook geen foto's van gemaakt. 

Die foto's zijn er wel van de slaapkamerkast waarvan Henri het binnenwerk vandaag heeft afgemaakt. In totaal biedt de kast zo'n acht meter plankruimte voor t-shirts, handdoeken en dergelijke, en zo'n drie-en-een-halve meter roede om kleding aan te hangen. Zowel de planken als de roeden en laden zijn onder regie van Jeanet tot stand gekomen, dus moet het goed zijn.

Nu nog schuifdeuren ervoor, maar dat wordt, zoals we gisteren al meldden, later. Eerste prioriteit is nu het huis leefbaar te krijgen voor volgende week.

Dat betekent nog de vloer op de bovenverdieping verven, en rolgordijnen ophangen. Hopelijk lukt dat morgen. Dan kunnen we zondag een heel klein beetje gas terugnemen, want hopelijk volgen er niet al te veel dagen die zo druk zijn als vandaag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.