zondag 7 december 2014

Culinaire break

We hadden twee goede redenen om er even tussenuit te gaan. Ten eerste hadden we uiteraard iets te vieren, ten tweede zijn we een klein beetje klusmoe. 
Dus leek het verstandig om de accu een beetje bij te laden, en hoe kan dat beter dan met een culinair weekend?

Afgelopen vrijdag waren we nog keihard aan het klussen geweest, maar zaterdagochtend konden we al rustig aandoen, omdat ons logeeradres bij wijze van spreken om de hoek lag, in Dordrecht. 
Daar hebben we een nachtje gereserveerd in de herberg Kop van het Land, een van de weinige plaatsen in Nederland waar vegetarisch eten wordt klaargemaakt dat zich (bijna) kan meten met haute-cuisine.

Maar voordat we daar arriveerden, zijn we neergestreken in een van de nieuwste hotspots van Dordrecht, brasserie Khotinsky in het Energiehuis. Ver buiten het centrum, maar van een bijna Amsterdamse allure. 
Wij hebben onszelf getrakteerd op de absolute aanrader Kholunchky, waarmee we een kleine tour d'horizon van het culinaire aanbod kregen gepresenteerd. En het moet gezegd: ze hadden van ogenschijnlijke simpele gerechten iets bijzonder smaakvols weten te maken, in een reusachtige ruimte die toch een relaxte ambiance biedt.







Daarna zijn we nog even Dordrecht in geweest, waarna we zijn doorgereden naar de Kop van het Land, pal aan de Merwede, waar de weg eindigt en je het pontje richting Werkendam of de Biesbosch kunt nemen. 

Hier hebben we gekozen voor het vier gangen menu, met een heerlijke 'op hout gerijpte' Pinot Grigio erbij, en als afsluiting een kaasplankje met een Belgische tripel erbij.










Na al dat eten, wijn en bier hebben we aan één stuk door geslapen in de stilte die het buitengebied kenmerkt, totdat we 's morgens werden gewekt door "riviervogels", zoals Jeanet de zwarte kraaien liefkozend noemde.

Enfin.

Bijna nog beter dan het diner, was het ontbijt 's ochtends met verse jus, heerlijke broodjes en perfecte koffie. 


Nadat we meer dan voldaan afscheid hadden genomen van de herberg, hadden we onze zinnen gezet op het Kunstrondje Dordrecht. Maar of het nu kwam omdat we aan de vroege kant waren, of omdat de Dordtenaren nog moesten bijkomen van het Sinterklaasfeest, er was hoe dan ook weinig te beleven. 

Daarom besloten we om ons gemak ervan te nemen bij Villa Augustus, waar we zijn neergestreken aan de tijdschriftentafel waar we een paar uurtjes zijn bijgekomen en intussen hebben genoten van een warme chocolademelk en  opnieuw een heerlijke lunch met linzensoep, gegrilde groenten en zuurdesembrood met tapenade. 




Een keer een weekend zonder stress van klussen en verbouwen. Het heeft ons goed gedaan. 

De komende drie weken worden nog druk genoeg, maar daarna kunnen we settelen. Het kost ons nog steeds moeite, om aan het idee te wennen dat aan deze stressvolle periode een einde komt en we weer vaker dit soort leuke dingen kunnen doen. 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.